Общинска избирателна комисия Съединение


РЕШЕНИЕ
№ 76-МИ
Съединение, 18.10.2019

ОТНОСНО: Транспортиране, охрана, организацията и вътрешния ред на СИК до и в ОИК при предаване и съхранение на изборните книжа и материали от изборите при произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. в сградата на Община Съединение, определяне на зони за престой и присъствие на наблюдатели, застъпници на кандидатските листи, представители на партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, представители на средствата за масово осведомяване.

На основание чл. 87, ал. 1, т. 1, т. 20 и т.34 от Изборния кодекс, Общинска избирателна комисия Съединение

Р Е Ш И:

 1. Транспортът и охраната на представителите на СИК, които ще предават протоколите и останалите книжа и материали от изборните помещения до ОИК в сградата на Община Съединение, се осигуряват от общинската администрация и от органите на МВР. Няколко съседни СИК могат да бъдат обслужени от едно транспортно средство.
 2. Забранява се на членовете на СИК да пренасят протоколите, бюлетините, изборните книжа и други материали по домовете си или на други места освен в ОИК в общината.
 3. Книжата и материалите се транспортират от секцията (изборното помещение) до ОИК със специално организиран транспорт. На всяко транспортно средство на предната видима част на стъклото се поставя табела с надпис „ОИК Съединение”.
 4. Транспортното средство, ескортирано от автомобил със специален режим на движение превозва членовете на СИК, приносители на протоколите и останалите книжа и материали в ОИК за предаване на протоколите и списъците на ОИК до сградата на Община Съединение, след което останалите книжа и материали се предават на общинската администрация.
 5. Не се позволява транспортирането със собствен транспорт на представителите на СИК, които ще предават протоколите и останалите книжа и материали от изборните помещения до ОИК в сградата на Община Съединение, както и транспортирането им без осигурена охрана от органите на МВР.
 6. Достъпът до сградата на Община Съединение се осъществява с пропускателен режим.
 7. Членовете на СИК слизат от транспортното средство и се насочват към определения вход. Следващото ППС, което пристигне, изчаква със затворени врати всички членове на СИК от предходното транспортно средство да получат поредни номера, след което отваря врати, за да слязат членовете на СИК, които превозва. Същото се отнася за всяко следващо транспортно средство. Контролът на достъп до входа на сградата на Община Съединение се възлага на органите на МВР и служителите на Община Съединение.
 8. Определените членове на ОИК следва да снабдяват с последователни номера пристигащите СИК непосредствено след входа на сградата на Община Съединение, определен за влизане на членовете на СИК, като при всеки даден от тях номер отразяват в таблична форма поредния номер и номер на секция.
 9. Номерата да бъдат раздавани съобразно поредността на пристигане на членовете на СИК, приносители на изборните книжа и материали.
 10. Приносителите на изборни книжа и материали членове на СИК се допускат до ИП, съобразно възможностите за обработването на секционните протоколи. Поредните номера се обявяват на табло, поставено на първия етаж на входа и видимо от всички членове на СИК.
 11. Определя зона за престой и изчакване на приносителите на изборни книжа и материали членове на СИК във фойето на сградата на Община Съединение.
 12. Определя зона за представителите на средства за масово осведомяване, в която ще се огласяват решенията на ОИК и ще се дават пресконференции – помещение, обособено на вторият етаж на сградата на Община Съединение, с обозначение. При възможност и необходимост, това място може да бъде променено.
 13. При въвеждане на данните от протоколите на СИК в ИП на ОИК може да присъстват отговорникът на ИП, операторите на компютри, персоналът за сервизно обслужване на техниката, представителите на преброителя, членовете на ОИК, членовете на ЦИК, приносителите на протоколи от СИК, само по един наблюдател от една и съща неправителствена организация, само по един застъпник – на кандидатска листа на партия, коалиция и инициативен комитет и само по един представител на политическа партия, коалиция и инициативен комитет, регистрирали кандидати на предварително определените от ОИК и отговорника на ИП места. Местата следва да осигуряват пряка видимост към компютрите, на които се въвеждат данни. Те не могат да се намесват при работата на операторите и членовете на СИК и ОИК.
 14. При неспазване на реда в помещението, съответният нарушител се предупреждава, а при необходимост се отстранява от залата от ОИК /отговорника на ИП/.
 15. След приемане на протоколите от ОИК членовете на СИК предават в общинската администрация на комисията, назначена по реда на чл. 445, ал. 7 от ИК със заповед на кмета на общината останалите книжа и материали. В състава на комисията се включват длъжностни лица от общинската администрация.
 16. Запечатаните торби с бюлетините и другите книжа и материали на СИК не се разпечатват по никакъв повод без нарочно решение на ОИК по чл. 445, ал. 3 от ИК за повторно преброяване на бюлетините, а след приемането им – от общинската администрация или въз основа на решение на Централната избирателна комисия и разпореждане на съда.

            Настоящото решение да се сведе до знанието на Община Съединение и органите на МВР.

            Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия по реда на чл. 88 от ИК.

Председател: Янко Христов Радунчев

Секретар: Цветана Кръстева Кръстева

* Публикувано на 18.10.2019 в 16:05 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
   

Решения

 • № 136-МИ / 13.12.2019

  относно: Освобождаване на избран общински съветник и обявяване на следващия от списък „Б” в листата на ПП „ВМРО-БНД”.

 • № 135-МИ / 05.11.2019

  относно: Обявяване за избран на общински съветник от листата на ПП ГЕРБ.

 • № 134-МИ / 05.11.2019

  относно: Освобождаване на избран общински съветник по негово желание.

всички решения