Общинска избирателна комисия Съединение


РЕШЕНИЕ
№ 12-МИ
Съединение, 04.09.2019

ОТНОСНО: Подлежащите на вписване обстоятелства и реда за водене и поддържане на публичните регистри от Общинска избирателна комисия Съединение при произвеждане на избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

 

 

            На основание чл. 87, ал.1, т.12-18 и т.23 от Изборния кодекс и Решение № 623-МИ/16.08.2019 г. на Централна изборна комисия,  Общинска избирателна комисия Съединение

 

Р Е Ш И:

 

 1. При произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. Общинска избирателна комисия Съединение води следните регистри за публикуване и публикува списък на упълномощените представители, както следва:

            1.1. отделни регистри за публикуване:

на партиите;

на коалициите;

на местните коалиции;

на инициативните комитети;

            1.2. регистър за публикуване на кандидатските листи за общински съветници;

            1.3. регистри за публикуване на кандидатските листи на кандидатите за кмет на община, кмет на район, кмет на кметство;

            1.4. регистър за публикуване на застъпниците по кандидатски листи;

            1.5. регистър за публикуване на жалбите, сигналите и решенията по тях;

            1.6. списък на упълномощените представители на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети за публикуване.

 1. Регистри за публикуване по т.1.1-1.5 и списъкът по т. 1.6 се публикуват на интернет страницата на Общинска избирателна комисия Съединение.
 2. Подлежащите на вписване обстоятелства са, както следва:

            3.1. Регистри за публикуване на партиите, на коалициите, на местните коалиции и на инициативните комитети се водят във формата и съдържанието, съобразно приложения № 57-МИ № 58-МИ, № 59-МИ и № 60-МИ от изборните книжа.

            Общинската избирателна комисия Съединение извършва вписвания в съответния регистър незабавно след обявяване на решението за регистрация или отказ за регистрация на партия, коалиция, местна коалиция или инициативен комитет.

            3.2. Регистри за публикуване на кандидатските листи за общински съветници и на кандидатските листи на кандидатите за кмет се водят във формата и съдържанието, съобразно Приложение № 72-МИ от изборните книжа.

            Общинската избирателна комисия Съединение извършва вписвания в съответния регистър незабавно след обявяване на решението за регистрация или отказ за регистрация на кандидатската листа.

            3.3. Регистър за публикуване на застъпниците се води във формата и съдържанието, съобразно Приложение № 77-МИ от изборните книжа и решението на ЦИК за участие на застъпници и представители в изборите, в частта относно съдържанието на регистъра.

            Общинската избирателна комисия Съединение извършва вписвания в съответния регистър незабавно след обявяване на решението за регистрация или отказ за регистрация на застъпници и заместващи застъпници, включително и в случаите при произвеждане на втори тур за избор на кмет.

            3.4. Регистър за публикуване на жалбите и сигналите се води съобразно указанията в решението на ЦИК за приемане на електронен публичен регистър на жалбите и сигналите подадени до Общинската избирателна комисия Съединение.

            Подлежащите на вписване обстоятелства – посочени в решението, се отразяват незабавно след постъпване на жалбата или сигнала, както и след взетите по тях решения.

            3.5. Списъкът на упълномощените представители на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети за публикуване се съставя във формата и съдържанието, съобразно Приложение № 78-МИ от изборните книжа.

            Вписванията се извършват незабавно след приемане от Общинската избирателна комисия Съединение на първия или на всеки следващ списък на упълномощени представители на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети, както и в случаите при произвеждане на втори тур за избор на кмет.

           

Настоящото решение може да бъде обжалвано пред Централната избирателна комисия в срок до три дни от обявяването му.

 

 

 

Председател: Янко Христов Радунчев

Секретар: Цветана Кръстева Кръстева

* Публикувано на 04.09.2019 в 16:17 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
   

Решения

 • № 136-МИ / 13.12.2019

  относно: Освобождаване на избран общински съветник и обявяване на следващия от списък „Б” в листата на ПП „ВМРО-БНД”.

 • № 135-МИ / 05.11.2019

  относно: Обявяване за избран на общински съветник от листата на ПП ГЕРБ.

 • № 134-МИ / 05.11.2019

  относно: Освобождаване на избран общински съветник по негово желание.

всички решения